Krænkelse af ophavsret og varemærker

I januar 2019 blev der stiftet en dansk organisation “METAsundhed Danmark” (MSD).

Meta-Health International er naturligvis åben for alle lokale initiativer til støtte for METAsundheds professionelle på deres modersmål.

Desværre måtte MHI erfare, at de danske initiativtageres egentlige hensigt var at opbygge en separat konkurrenceorganisation med egen certificering, i mangel af respekt for META-Health / METAsundhed som MHI’s intellektuelle ejendomsret (tidligere IMMA).

Med hensyn til konceptets kompleksitet har alle Master Trainers hidtil enstemmigt enige om at holde META-Health / META-Medicine som verdensomspændende beskyttet indhold, for effektiv kvalitetsstyring.

MHI har gjort sit bedste for at løse problemerne i Danmark med en integrativ tilgang, men MHI og MSD kunne efter måneders forhandlinger og den forførende mægling af IMMA’s tidligere præsident DR. Kwesi Anan Odum ikke nå til enighed om MSD’s gruppemedlemskab i MHI.

På grund af MSD’s fortsatte krænkelser af ophavsrettigheder og varemærker blev MHI nu tvunget:

 1. at forbyde MSD med øjeblikkelig virkning at anvende conceptet META-Health / METAsundhed som MHI’s intellektuelle ejendomsret,
 2. at forbyde MSD med øjeblikkelig virkning at anvende materiale, der er ophavsretligt beskyttet af IMMA eller MHI,
 3. at forbyde MSD med øjeblikkelig virkning at anvende de registrerede varemærker METAsundhed, META-Health og META-Medicine på de beskyttede områder i Nice-klasserne 41 og 44, navnlig:
  • eksamen og certificering
  • liste over terapeuter
  • tilrettelæggelse af konferencer eller workshops
  • offentliggørelse af bøger


Disse instruktioner berører ikke de danske fagfolk, der allerede er medlemmer af MHI.

MHI har listet alle andre danske fagfolk, der i øjeblikket bruger METAsundhed / META-Health / META-Medicine i deres virksomhed og vil kontakte dem inden for de næste uger for at drøfte overholdelse af de internationale standarder. Hvis det øjeblikkelige MHI-medlemskab i et enkelt tilfælde ikke kan anvendes af en eller anden faktuel grund, er det MHI’s hensigt at finde en passende midlertidig løsning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *